Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanje spletne trgovine GlisGlis

Splošni pogoji poslovanja Spletne trgovine GlisGlis so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) in se ravnajo po kodeksu ZEPT (Zakon o elektronskem poslovanju).

S spletno trgovino GlisGlis (v nadaljevanju »trgovina«) upravlja podjetje Glis Glis, Danijela Erenda s.p.(v nadaljevanju »ponudnik«).

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in potrošnikom.

Cene in druge ugodnosti (popusti, način dostave, soudeležbe pri poštnini…) veljajo na dan oddaje naročila. V kolikor ni drugače označeno veljajo cene izdelkov od pričetka prodaje do odprodaje zalog.

Velja originalen račun, ki ga potrošnik prejme ob plačilu oziroma dostavi v povezavi s splošnimi pogoji, objavljenimi na tej strani.

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje) Ponudnik se zavezuje, da bo potrošniku vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,
 4. dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave artiklov (način, kraj in rok dostave),
 6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 7. način plačila in dostave,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne trgovine glis-glis.com/si in pričnejo veljati takoj, ko potrošnik vstopi vanjo. Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnihkoli sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela splošnih pogojev brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave. Ponudnik se ne zavezuje za pravilnost in popolnost podatkov na straneh elektronske trgovine, niti za pravilnost in popolnost tekstovnega, slikovnega gradiva. Pridržuje si pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov, omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine, ali drugače omeji ali ustavi poslovanje spletne trgovine.

Ponudnik si pridržuje pravico, da izjemoma delno ali v celoti odstopi od izvedbe naročila v primerih, če naročenih izdelkov zmanjka na zalogi ali opravljanje storitev ni več možno, če ugotovi povečano plačilno rizičnost kupca, če naročilo ni bilo izpolnjeno v skladu s splošnimi pogoji ali če je prišlo do očitne napake v ceniku. V vseh takih in podobnih primerih se ponudnik zavezuje, da bo o morebitnem odstopu od pogodbe s svoje strani takoj obvestil potrošnike.

Ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti za kakršnokoli okvaro strojne ali programske opreme potrošnika zaradi obiska in operiranja s stranmi spletne trgovine ali za kakršnokoli škodo v zvezi z izdelki kupljenimi v spletni trgovini.

S potrditvijo naročila se vsak kupec strinja s pogoji poslovanja in uporabe.

Registracija

Registracija na spletno stran glis-glis.com je možna in zaželena, ni pa nujna. Kupec lahko opravi nakup brez prijave, zgolj z vnosom točnih podatkov ob oddaji naročila.

Registracija je brezplačna in brez obveznosti. Registracija ni pogoj za nakupovanje preko spleta, vendar pa registrirani uporabniki lahko izkoriščajo vrsto ugodnosti in prednosti, kot so:

 • vnos najljubših izdelkov na listo želja
 • možnost dodatnih popustov s kodami za popuste
 • možnost rednega obveščanja
 • možnost ocene izdelka in komentarja
 • enostavnejši zaključek nakupa
 • pregled opravljenih nakupov

Registracija je hitra in enostavna, s klikom na gumb registracija potrošnik vpiše svoje podatke in registracijo potrdi. Po elektronski pošti bo prejel potrdilo o uspešni prijavi. Potrošnik lahko naknadno kadarkoli spreminja svoje podatke in naročila.

Ponudba artiklov

Artikli ponujeni preko spletne trgovine GlisGlis so del ponudbe oziroma proizvodnega programa podjetja Glis Glis, Danijela Erenda s.p. ter visokakovostni izdelki naših partnerjev.

Cene artiklov so predstavljene kot maloprodajne cene in vsebujejo DDV, ne vsebujejo pa stroškov pošiljanja.

Nakup

Naročanje poteka prek spleta 24 ur na dan, vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini. Naročila sprejemamo prek nakupa v spletni trgovini glis-glis.com.

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izpeljana.

Ponudnik si pridržuje pravico do odstopa od izvedbe naročila, v primerih, da naročenih izdelkov ni na zalogi in je pri vnosu zalog prišlo do tehnične ali druge napake. Do delnega ali popolnega odstopa od naročila lahko pride tudi v primeru, da je prišlo do očitne napake v ceniku ali pa naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji. V kolikor bi kupec že plačal po predračunu, mu ponudnik v tem primeru vso kupnino vključno s stroški dostave nakaže naslednji delovni dan.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • z nakazilom na račun ponudnika po izdanem predračunu
 • po povzetju ob dostavi
 • preko Paypal sistema

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški.

Do plačila celotne kupnine so izdelki last podjetja Glis Glis, Danijela Erenda s.p., Stara Cerkev 66A, 1332 Stara Cerkev; davčna številka podjetnika: 70841209, matična številka: 6405894000.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj račun).

Prednaročila se plačajo vnaprej. Blago je dostavljeno v dogovorjenem času. Ponudnik si pridržuje pravico, da se časovni rok podaljša, zaradi tehničnih ali drugih napak v postopku. V tem primeru se ponudnik zavezuje, da bo naročnika ustrezno obvestil. Ponudnik naproša kupce, da ga obvestijo, če so od nakupa pretekli več kot trije delovni dnevi in v tem času niso prejeli nobenega obvestila.

Cene

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov info@glis-glis.com), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (od odstopa od nakupa). 

Kupec je dolžan prejeto blago vrniti nepoškodovano, neodprto in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil vršimo na TRR kupca.

Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Garancija kakovosti

Vsi izdelki podjetja Glis Glis ter izdelki njihivih partnerjev so narejeni z vso skrbnostjo ter iz najboljših sestavin. V podjetju Glis Glis se trudimo, da bi svoje kupce navdušili z našimi izdelki, tako z embalažo kot s kakovostjo.

Če z izdelki niste zadovoljni oziroma menite, da niso takšni, kot ste pričakovali, vas prosimo, da nam jih pošljete nazaj na naslov Glis Glis, Danijela Erenda s.p., Stara Cerkev 66A, SI - 1332 Stara Cerkev in vrnili vam bomo kupnino.

Ob vračilu je nujno navesti razloge za vračilo ter vse podatke, ki jih potrebujemo za uspešno vračilo kupnine (kontaktni podatki, TRR račun).

Dostava

Ponudnik se bo trudil, da naročeno blago odpošlje najkasneje naslednji delovni dan po naročilu.

Ponudnik si pridržuje pravico, da blago pošlje tudi kasneje, vendar nikoli dalj kot 3 delovne dni po prejemu naročila.

Čas pošiljanja je odvisen od pogodbenega partnerja za dostavo pošiljk in nanj ponudnik nima vpliva.

Za dostavo bo poskrbela (Pošta Slovenije). Za vse izdelke, ki so na voljo v spletni trgovini, je poštnina določena po trenutnem ceniku Pošte Slovenije.

Po dogovoru možen tudi osebni prevzem pošiljke.

Stroški

Ob prejemu dostavljenega blaga bo kupec prejel tudi originalni račun z vsemi podatki in v skladu s pogoji prodaje, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila. Prodajalec ni odgovoren za zamude s strani ponudnika poštnih storitev ali za poškodovanje embalaže. Kupec naj prejeto blago pregleda takoj in ob morebitnih poškodbah takoj kontaktira ponudnika poštnih storitev, kjer skupaj z naročnikom sestavijo zapisnik o poškodbi pošiljke.  

Stroški dostave

Glede na višino zneska nakupa nudimo popuste pri dostavi. Tako stroški dostave znašajo:

Vrednost nakupa do 20 € od 20 do 50 € nad 50 € odkupnina*
Dostava – Pošta 3,00 € 2,70 € brezplačno 1,20 €
Hitra Pošta 7.70€
Osebni prevzem brez dodatnih stroškov

*Odkupnina se obračuna le v primeru plačila po povzetju.

Ob prejemu dostavljenega blaga bo kupec prejel tudi originalni račun z vsemi podatki in v skladu s pogoji prodaje, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila. Prodajalec ni odgovoren za zamude s strani ponudnika poštnih storitev ali za poškodovanje embalaže. Kupec naj prejeto blago pregleda takoj in ob morebitnih poškodbah takoj kontaktira ponudnika poštnih storitev, kjer skupaj z naročnikom sestavijo zapisnik o poškodbi pošiljke.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja SSL tehnologijo. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku ponudnika.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev spletne trgovine, pri registriranih članih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Reklamna elektronska sporočila (E- novice)

Reklamna sporočila bodo potrošniki prejemali, če bodo po e-mailu ali ob naročilu izrazili željo ali se prek spletne trgovine prijavili na elektronsko obveščanje. Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novice občasno obveščamo o novostih na strani, novosti v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Na željo potrošnika ponudnik izbriše njegove podatke iz zbirke osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta. Odjava se lahko izvrši na prejeti e-novici ali z obvestilom na e-mail info@glis-glis.com.

Mnenja/komentarji uporabnikov

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča, žaljiva ali škodijo ugledu ponudnika. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla. Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe s stranko le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitno napako se opredeli bistvene lastnosti predmeta in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni. Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@glis-glis.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Piškotki

Med brskanjem po spletnem mestu se skupaj z vsebino datotek na računalnike uporabnikov in članov prenašajo tudi kratke tekstovne datoteke – piškotki (cookies). Piškotki vsebujejo podatke, ki so potrebni za pravilno delovanje nekaterih aplikacij na spletnem mestu, hkrati pa uporabnikom omogočajo nekatere prednosti pri uporabi storitev. Uporabnik lahko z nastavitvami svojega spletnega brskalnika določi, ali bo dopustil uporabo piškotkov na posameznem spletnem mestu ali ne.

OSNOVNI PODATKI O PODJETJU

Glis Glis, Danijela Erenda s.p.

Dolgi naziv: Glis Glis, Podjetje za trženje in razvoj potencialov naravnih olj, Danijela Erenda s.p Stara Cerkev 66A SI - 1332 Stara Cerkev

Davčna številkapodjetnika: 70841209

Matična številka: 6405894000

Poslovni račun: SI56 1010 0005 2169 214 (Banka Koper d.d.)

SKD: 72.190 – Raziskovalna in razvojna dejavnost na drugih področjih naravoslovja in tehnologije

Datum vpisa v poslovni register Slovenije: 05.07.2013

Želimo vam obilo prijetnih nakupov!